Coronaviruset lamslår världen

God eftermiddag! Ja, detta Coronavirus som lamslår världen och verkar slå hårt mot oss småföretagare. Idag har jag blivit tvungen att ställa in två pass för att jag själv har lindriga förkylningssymptom. Det är såklart jättetråkigt - men jag funderar på vad det här får för konsekvenser framöver. 
1. Borde vi kanske inte vara mer försiktiga med att röra oss bland folk även vid vanliga förkylningar och magsjukor? Skolan och förskolan har 48h karens efter magsjuka men det verkar helt ok i arbetslivet att komma tillbaka dagen efter och säga "jag kräktes igår"....
2. Är viruset så farligt som vi får det att låta? Ja för personer med nedsatt immunförsvar är det farligt. Men kanske är det så som Johnny Ludvigsson skriver i en artikel ( https://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/hans-budskap-stoppa-coronahysterin-om6549729.aspx) att vi friska unga borde röra oss i samhället och kanske se till att bli smittade, det är kanske vi som ska vara den där 60% som sedan gör att vi når en folkimmunitet. 
3. #supportyourlocal växer sig stor på sociala medier och ja - snälla gör vad du kan för att hålla oss småföretagare igång. Hos mig kan du köpa 10-kort eller presentkort eller varför inte en yogamatta. Jag stickar även egna filtar i ekologisk ull och syr mina egna ögonkuddar (även de i återbruk och ekologiskt vete). Eller boka in en massage redan nu - bokar du innan 31 mars så har du 20% på din behandling fram till 31 maj.

Ta hand om er där ute så hoppas jag att vi ses på yogamattan snart!