Sugen på yoga - vad hindrar dig?

Hej, till den blygsamme men nyfikna vanliga människan. För visst är vi ganska många som sneglar på yogan (eller någonting annat) med nyfikna ögon och undrar om det kan vara något för mig. Kanske övervinner nyfikenheten och du söker upp en studio, ett gym eller testar på att yoga utomhus nu i sommar. Kanske vinner rädslan för att på alla fina yogabilder du ser så får du en känsla av att du måste vara vig för att yoga. Kanske tänker du att jag kan inte vara still så länge det börjar bara krypa i benen, jag blir rastlös. Vad är det som hindrar dig från att prova?

Många jag möter som har vågat prova säger att de närmade sig yogan efter en utmattning och att den har hjälpt dem på vägen tillbaka till ett hållbart liv igen. Många andra säger att de upplever att de lindrar sin smärta genom yogan. Någon annan upplever att de får bättre hållning, rörlighet eller bättre fokus och koncentration efter att ha provat yoga. Många fördelar eller hur?! Men tänk om vi kunde undvika en utmattning genom att genom yogan hitta verktyg för återhämtning... tänk om vi kunde undvika att smärta uppstår genom praktiserande av yoga...

Kanske är det så att de två absolut svåraste positionerna inom yogan är bergspositionen (tadasana) där du står rakt upp och ner ungefär höftbrett isär med fötterna eller död mans position (savasana) där du ligger ner raklång på rygg - båda helt stilla, helt stilla när allt annat rusar.

Jag skulle vilja utmana dig som aldrig har provat att komma till mig och prova. Kom gärna och berätta att du aldrig har provat tidigare, berätta vad som hittills har hindrat dig. Var snäll mot dig själv och känn efter vad som känns bra eller inte bra i kroppen medan du yogar. Ge det 2, kanske 3 kanske 4 gånger innan du antingen avfärdar det eller känner att det är underligt att du inte har vågat prova tidigare. 

Till dig och alla andra har jag ett fint erbjudande - yoga hur mycket du vill utomhus hela augusti och september för 300 kronor. Du köper ett personligt kort av mig vid ditt nästa tillfälle och vi vågar prova - vågar prova att röra oss (kanske i takt med andetaget) lugnt och stilla i ett genomtänkt flöde för att skapa såväl lugn som rörlighet, för sinnet och för kroppen! 

Hoppas vi ses!